
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 700 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 3 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej słodkiej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 1500 g wody
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 71.6 kcal / 299.6 kJ
- Proteína
- 13.6 g
- Gordura
- 1.6 g
- Hidratos de carbono
- 0.9 g
- Fibra
- 0.4 g
- Gordura saturada
- 0.3 g
- Sódio
- 250.2 mg
Receitas alternativas
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2h
Koncentrat bulionu drobiowego
45min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15min
Schab z Varomy
3h 40min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Drobiowa pieczeń z Varomy
1h 15min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35min
Pasztet z piersi indyka
2h
Schab gotowany na parze
1h 50min
Baleron z karkówki
50h 30min