
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 70 g grochu, suchego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego w kostkę
- 250 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego do smaku
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 351.2 kcal / 1469.5 kJ
- Proteína
- 13.3 g
- Gordura
- 20.3 g
- Hidratos de carbono
- 13.1 g
- Fibra
- 7.8 g
- Gordura saturada
- 6.7 g
- Sódio
- 369 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Żurek
50min
Fasolka po bretońsku
13h 30min
Krupnik
40min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Barszcz czerwony zabielany
45min
Zupa gulaszowa
1h 35min
Zupa szczawiowa
35min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Kapuśniak
50min