Dispositivos e acessórios
Gęsty budyń – 1100 g
Preparação 5min
Total 15min
10 porcji
Ingredientes
-
1000 g mleka
-
6 jajek
-
100 - 200 g cukru
-
90 g skrobi kukurydzianej90 g skrobi ziemniaczanej
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
98 mg
Proteína
8 g
Energia
969 kJ /
231 kcal
Gordura
7 g
Fibra
0.1 g
Gordura saturada
3 g
Hidratos de carbono
34 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
SOSY I KREMY
22 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25min
Budyń bez laktozy
20min
Płynny budyń – 1200 ml
15min
Płynny budyń – 650 ml
15min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Kasza manna
15min
Karmelowy budyń
1h
Kisiel cytrynowy
10min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15min
Deser z kaszy manny
20min
Budyń czekoladowy
10min