
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 220 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia formy (patrz wskazówka)
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 250 g cukru
- 6 jajek
- 150 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- Nutrição
- por 1 kawałek
- Energia
- 250.6 kcal / 1048.8 kJ
- Proteína
- 4.5 g
- Gordura
- 17.1 g
- Hidratos de carbono
- 19 g
- Fibra
- 2.1 g
- Gordura saturada
- 8.2 g
- Sódio
- 37.5 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1h 10min
Tort Sachera
3h 30min
Klasyczne brownie
50min
Piernikobrownie
1h
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3h
Ciasto z kawałkami czekolady
1h
Bananowe brownie
40min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1h 10min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Brownie z krówkami
50min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min
Czekoladowe ciasto na białkach
1h 10min