Dispositivos e acessórios
Ciasto francuskie
Preparação 50min
Total 1h 45min
2 sztuki
Ingredientes
Ciasto francuskie
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka octu
-
¼ łyżeczki soli
-
300 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 sztukę
Sódio
250 mg
Proteína
17 g
Energia
6997 kJ /
1671 kcal
Gordura
126 g
Fibra
3.5 g
Gordura saturada
83 g
Hidratos de carbono
119 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
PRZEPISY PODSTAWOWE II
10 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2h 50min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12h
Nugat
3h 15min
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1h 15min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1h 45min
Millefeuille z kremem waniliowym
5h
Ciasto francuskie szybkie
1h 20min
Panierowana cebula bhaji
30min
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Pikantne nachos
1h
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1h 50min