Empanadas z topinamburem i serem cheddar

Empanadas z topinamburem i serem cheddar

3.8 12 avaliações
Preparação 30min
Total 1h 30min
5 porcji

Ingredientes

Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 30 g masła
  • 50 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 1 jajko
  • 50 g wody
  • 1 łyżeczka soli
Farsz
  • 100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 400 g topinamburu obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek do posmarowania pierogów
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
Sos
  • 50 g rukoli
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcję

Sódio 912.1 mg
Proteína 13.6 g
Energia 2683.2 kJ / 641.3 kcal
Gordura 41.3 g
Fibra 3.1 g
Gordura saturada 15.4 g
Hidratos de carbono 55 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...