Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym

Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym

4.4 66 avaliações
Preparação 20min
Total 2h 30min
6 porcji

Ingredientes

Panna cotta
  • 100 g cukru
  • ½ laski wanilii pokrojonej na kawałki
  • 200 g orzechów nerkowca
  • 2 czubate łyżeczki agar-agar (5 g)
  • 15 g oleju słonecznikowego
  • 500 g wody
Sos malinowy
  • 40 g cukru
  • 300 g malin, mrożonych uprzednio rozmrożonych, wraz z sokiem
  • 40 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego

Nutrição por 1 porcję

Energia 325.6 kcal / 1362.3 kJ
Proteína 6.7 g
Gordura 17.5 g
Hidratos de carbono 39.9 g
Fibra 4.4 g
Gordura saturada 2.9 g
Sódio 8.2 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...