Dispositivos e acessórios
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
Preparação 15min
Total 30min
4 portions
Ingredientes
Salad
-
raw unsalted peanuts30 g
-
fresh mint leaves only6 sprigs
-
fresh coriander leaves only12 sprigs
-
spring onions/green onions cut into thin slices6
-
makrut lime leaves cut into thin slices5
-
fresh red chillies deseeded if preferred and cut into thin slices2 - 3
Dressing
-
fish sauce1 ½ tbsp
-
palm sugar25 g
-
limes juice only, to taste1 ½
Spicy prawns
-
fresh lemongrass cut into halves1 stalk
-
lemon zested (no white pith) and juiced1
-
dried chilli flakes1 ½ tsp
-
extra virgin olive oil30 g
-
ground black pepper2 pinches
-
raw prawns peeled tails intact32
-
water500 g
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
825 mg
Proteína
11.7 g
Energia
993 kJ /
237.3 kcal
Gordura
13.4 g
Fibra
7.1 g
Gordura saturada
1.9 g
Hidratos de carbono
23.8 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Chef favourites
57 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Thai beef salad
1h 20min
Chicken mole and avocado papaya salsa
25h
Thai beef salad
1h 15min
Spiced coriander prawns
25min
Thai watermelon salad
50min
Chilli and cheese nachos
35min
Lime coriander vinaigrette
10min
Sunday lamb roast (MEATER®)
1h 55min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45min
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Mexican corn salad
25min