Versões compatíveis
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Meat dumplings (preparation)
- 150 g plain flour
- 75 g full cream milk
- 25 g vegetable oil
- 4 pinches salt
- 50 g brown onion
- 100 g beef mince
- 2 - 3 pinches baharat, to taste (see Tips)
- 2 pinches ground cinnamon
- 2 pinches nutmeg
- 2 pinches ground white pepper
- 1 tbsp pine nuts (opcional)
Yoghurt sauce
- 20 g olive oil
- 20 sprigs fresh mint, leaves only
- 3 garlic cloves
- 1500 g natural yoghurt
- 1 tbsp cornflour
- 1 pinch salt
Meat dumplings (assembly)
- plain flour, for dusting
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1715.4 kJ / 408.4 kcal
- Proteína
- 20.8 g
- Hidratos de carbono
- 31.4 g
- Gordura
- 20.8 g
- Gordura saturada
- 9.7 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sódio
- 232.9 mg
Receitas alternativas
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13hod. 30min
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Kashta cream
10 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Garlic dip (toum)
15 min
Raw kibbeh
15 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min