Ciasto migdałowe z jabłkami

Ciasto migdałowe z jabłkami

4.4 33 avaliações
Preparação 20min
Total 1h 55min
16 kawałków

Ingredientes

  • masło do natłuszczenia formy
  • migdały, w płatkach do wysypania formy
  • 250 - 300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
  • 3 jajka rozm. L
  • 350 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 30 g mąki pszennej
  • 30 g skrobi kukurydzianej
    30 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • cukier puder do oprószenia ciasta

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 kawałek

Sódio 37.7 mg
Proteína 3.5 g
Energia 568.2 kJ / 135.8 kcal
Gordura 7 g
Fibra 1.6 g
Gordura saturada 0.9 g
Hidratos de carbono 15.8 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...