Śledzie w kożuchu

Śledzie w kożuchu

4.1 410 avaliações
Preparação 20min
Total 1h
6 porcji

Ingredientes

  • 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
  • sok z ½ cytryny do skropienia śledzi
  • 600 g wody
  • 600 - 650 g czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 6 jajek
  • 150 g majonezu
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • pieprz czarny, świeżo mielony (opcional)

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 3685 mg
Proteína 24.3 g
Energia 1956.7 kJ / 467.3 kcal
Gordura 36.7 g
Fibra 2.3 g
Gordura saturada 5.5 g
Hidratos de carbono 12.8 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...