Dispositivos e acessórios
Chleb pszenno-żytni razowy
Preparação 15min
Total 1h 40min
30 kromek
Ingredientes
-
100 g ziaren żyta
-
4 łyżeczki suchych drożdży40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
30 g miodu
-
300 g mleka
-
400 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
1 łyżeczka soli
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 kromkę
Sódio
83.7 mg
Proteína
2.6 g
Energia
332.2 kJ /
79.4 kcal
Gordura
1.3 g
Fibra
1.2 g
Gordura saturada
0.4 g
Hidratos de carbono
14.6 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KULINARNE ABC
203 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Chleb z otrębami
1h 35min
Chleb czworaczek
1h 30min
Chleb orkiszowo-gryczany
1h 30min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2h
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18h 45min
Chleb mieszany z ziemniakami
1h 45min
Chleb wiejski
2h
Chleb musli
1h 45min
Bułki pszenne
1h 30min
Bułki grahamki
1h 5min
Chleb orkiszowy
1h 40min
Chleb pszenny
1h 30min