Bolognese sauce

Bolognese sauce

4.5 953 avaliações
Preparação 10min
Total 40min
4 portions

Ingredientes

  • celery trimmed and cut into pieces (2 cm)
    80 g
  • garlic cloves
    2
  • carrot (approx. 170 g), cut into pieces (2 cm)
    1
  • brown onion (approx. 180 g), cut into halves
    1
  • olive oil
    50 g
  • pork mince (coarsely minced - see Tips)
    250 g
  • beef mince (coarsely minced - see Tips)
    250 g
  • fresh bay leaf
    1
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • dried oregano
    1 tbsp
  • red wine
    50 g
  • tomato paste
    100 - 150 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • fresh basil leaves only, for serving (optional)
    1 sprig
  • Parmesan cheese grated, for serving (optional)
    100 g

Nutrição por 1 portion

Energia 597.5 kcal / 2500 kJ
Proteína 32.5 g
Gordura 45 g
Hidratos de carbono 13.6 g
Fibra 3.5 g
Gordura saturada 15.5 g
Sódio 512.8 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...