Jajka faszerowane buraczkami

Jajka faszerowane buraczkami

4.3 113 avaliações
Preparação 15min
Total 30min
12 sztuk

Ingredientes

  • 10 - 20 g czerwonej cebuli (patrz wskazówka)
  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • 40 g czerwonego buraka, gotowanego lub pieczonego, pokrojonego na kawałki
  • 20 g majonezu
  • 10 g sera koziego twarogowego
    10 g serka kremowego
  • 1 szczypta soli (opcional)
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji
    rzeżucha, tylko liście, do dekoracji

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 sztukę

Sódio 91.2 mg
Proteína 4.4 g
Energia 263.8 kJ / 63 kcal
Gordura 4.8 g
Fibra 0.1 g
Gordura saturada 1.3 g
Hidratos de carbono 0.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...