Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Kruche ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 100 g wody
Nadzienie
- 500 g miąższu dyni Hokkaido, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm plastry
- 200 g mleka
- 30 g masła
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 opakowanie sera brie (150 g), pokrojonego w 5 mm plastry
- 1 opakowanie szynki, w plastrach (150 g)
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 1312 kJ / 313.6 kcal
- Proteína
- 10.4 g
- Hidratos de carbono
- 30 g
- Gordura
- 17.1 g
- Gordura saturada
- 10.4 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sódio
- 810 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
1 Std. 30 Min
Hot dogi pieski
40 Min
Tarta dyniowa
3 Std. 15 Min
Trufle nietoperze z dynią
2u. 30min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 godz.
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1h 40min
Czarna pizza z duchami
1h 40min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Piłkarska lasagne
2u. 30min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2h 40min
Zupa dyniowa z ravioli
35min