Dispositivos e acessórios
Kluski kładzione
Preparação 5min
Total 15min
2 porcje
Ingredientes
-
80 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
2 łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 jajko
-
150 g mąki pszennej
-
wrząca woda do gotowania klusek
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
2432.8 mg
Proteína
10.5 g
Energia
1270.9 kJ /
303.8 kcal
Gordura
2.8 g
Fibra
2.1 g
Gordura saturada
0.8 g
Hidratos de carbono
57.4 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KULINARNE ABC
203 Receitas
Polónia
Polónia
PROSTE POMYSŁY
214 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Szary sos polski
10min
Kluski scykane (hałuski)
45min
Czorne kluski
3h 30min
Kluski francuskie z Varomy
20min
Hałuski z potrawką z jagnięciny
1h 50min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1h
Lane kluski
25min
Jajka w szarym sosie
40min
Pyry z gzikiem
1h
Skubaniec z owocami
3h 40min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1h 30min