
Dispositivos e acessórios
Krem pistacjowy do tortów
Preparação 15min
Total 6h 15min
20 porcji
Ingredientes
Masa pistacjowa
-
250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
2 szczypty soli
Ubijanie kremu
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
350 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
2 opakowania fixu do bitej śmietany
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 porcję
Energia
280 kcal /
1171.3 kJ
Proteína
4.9 g
Gordura
23.9 g
Hidratos de carbono
13.6 g
Fibra
1.3 g
Gordura saturada
11.6 g
Sódio
99.8 mg
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

PYSZNE TORTY II
24 Receitas
Polónia
Polónia