Krem pistacjowy do tortów

Krem pistacjowy do tortów

4.8 90 avaliações
Preparação 15min
Total 6h 15min
20 porcji

Ingredientes

Masa pistacjowa
  • 250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 2 szczypty soli
Ubijanie kremu
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 350 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 2 opakowania fixu do bitej śmietany

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcję

Sódio 99.8 mg
Proteína 4.9 g
Energia 1171.3 kJ / 280 kcal
Gordura 23.9 g
Fibra 1.3 g
Gordura saturada 11.6 g
Hidratos de carbono 13.6 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...