Krem pistacjowy do tortów
TM6 TM5

Krem pistacjowy do tortów

5.0 (14 avaliações )

Ingredientes

Masa pistacjowa

  • 250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 300 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 2 szczypty soli

Ubijanie kremu

  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 350 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 2 opakowania fixu do bitej śmietany

Nutrição
por 1 porcję
Energia
1171.3 kJ / 280 kcal
Proteína
4.9 g
Hidratos de carbono
13.6 g
Gordura
23.9 g
Gordura saturada
11.6 g
Fibra
1.3 g
Sódio
99.8 mg

Esta e mais de 80 000 receitas estão à sua espera! Encontre inspiração todos os dias.

Registe-se gratuitamente

Registe-se e experimente gratuitamente durante 30 dias gratuitos, e descubra o mundo do Cookidoo®. Sem compromisso.

Mais Informações

Receitas alternativas