Dispositivos e acessórios
Steamed saffron sponge with burnt mandarin custard
Preparação 15min
Total 1h 30min
6 portions
Ingredientes
Burnt mandarin custard
-
mandarins 3 unpeeled and cut into halves5
-
milk300 g
-
thickened cream150 g
-
cornflour10 g
-
egg yolks4
-
vanilla pod cut into halves, lengthways1
-
sugar plus an extra 3 tbsp60 g
-
water3 tbsp
-
orange liqueur2 tbsp
-
saffron threads1 pinch
Saffron sponge
-
raw sugar80 g
-
unsalted butter softened and cut into pieces100 g
-
eggs2
-
sour cream50 g
-
apricot jam30 g
-
saffron threads1 pinch
-
self-raising flour100 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
sea salt2 pinches
-
ground black pepper1 pinch
-
water600 g
-
micro herbs to serve (optional)
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
425.8 mg
Proteína
8.5 g
Energia
2190.6 kJ /
523.6 kcal
Gordura
30.7 g
Fibra
1.1 g
Gordura saturada
17.8 g
Hidratos de carbono
54.2 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Thermomix® Everyday - Winter 2025 sneak peek
11 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
French onion dip
45min
Swicy fig and Brie wonton cups
Nenhuma avaliação
Versatile smooth soup
45min
Boiled pasta
20min
Vegan Eggplant Massaman Curry
50min
Lemon pepper chicken with zoodles (Thermomix® Spiralizer, TM5)
30min
Chips on a stick (Thermomix® Spiralizer, TM5)
45min
Zoodles Carbonara (Thermomix® Spiralizer, using modes)
40min
Boulangère potatoes
1h 40min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10min
Mushroom risotto
30min
White Bean, Tasmanian truffle and chive soup (Paul Foreman)
15min