
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 40 g parmezan tăiat bucăți (3 cm)
- 1 șalotă (cca. 30 g)
- 40 g unt
- 10 g ulei de măsline extravirgin
- 320 g orez pentru risotto (ex. Carnaroli, Arborio), timp de fierbere 14-15 minute (vezi recomandarea)
- 60 g vin alb, sec
- 820 g apă
-
1
cub de concentrat (pentru 0,5 l) de carne sau legume
ou 1 linguriță cu vârf concentrat pastă de carne sau vegetal - ½ - 1 linguriță sare după gust
- Nutrição
- por 1 porție
- Energia
- 433 kcal / 1812 kJ
- Proteína
- 9 g
- Gordura
- 15 g
- Hidratos de carbono
- 63 g
- Fibra
- 1.8 g
Receitas alternativas
Risotto cu dovlecel și brânză feta
30min
Vită Stroganoff
1h
Tartar de vită
10min
Risotto cu struguri și Gorgonzola
40min
Tarte portugheze cu cremă (Pastéis de Nata)
55min
Crumble cu căpșune
40min
Polenta cu ratatouille
1h 20min
Somon cu fenicul și risotto
25min
Lasagne bolognese
2h 30min
Sos béchamel
15min
Supă cremă de ciuperci
20min
Cheesecake (copt)
7h 20min