
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g rodzynek
- 50 g ciemnego rumu
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 320 g mleka
- 6 żółtek
- 40 - 50 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 35 g drożdży świeżych pokruszonych
- 400 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- olej ilość do smażenia
- cukier puder ilość do podania
- Nutrição
- por 1 sztukę
- Energia
- 183.3 kcal / 767.4 kJ
- Proteína
- 3.8 g
- Gordura
- 7.4 g
- Hidratos de carbono
- 25.1 g
- Fibra
- 0.9 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Grecka bougatsa z kremem
4h 45min
Banany smażone w cieście
40min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Chałka z kardamonem
2h 40min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1h 45min
Małdrzyki krakowskie
25min
Naleśniki à la Suzette
55min
Jabłka w cieście
1h
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min