Dispositivos e acessórios
Korzenny crème brulée
Preparação 20min
Total 3h 30min
6 porcji
Ingredientes
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 nasiona kardamonu delikatnie rozgniecione
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska cynamonu
-
100 g cukru
-
6 żółtek
-
500 g wody
-
6 łyżeczek cukru trzcinowego, nierafinowanego do posypania
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
43.4 mg
Proteína
4 g
Energia
1713.1 kJ /
409.5 kcal
Gordura
34.5 g
Fibra
0.3 g
Gordura saturada
20.5 g
Hidratos de carbono
23 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Deser z solonym karmelem
1h
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Bombardino
15min
Crème brûlée
2h 30min
Karmelowe fondant
15min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40min
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Fondue serowe z bagietką
25min
Sos z czerwonego wina
40min
Panna cotta
3h 15min