Dispositivos e acessórios
Korzenny crème brulée
Preparação 20min
Total 3h 30min
6 porcji
Ingredientes
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 nasiona kardamonu delikatnie rozgniecione
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska cynamonu
-
100 g cukru
-
6 żółtek
-
500 g wody
-
6 łyżeczek cukru trzcinowego, nierafinowanego do posypania
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
43.4 mg
Proteína
4 g
Energia
1713.1 kJ /
409.5 kcal
Gordura
34.5 g
Fibra
0.3 g
Gordura saturada
20.5 g
Hidratos de carbono
23 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Crème brûlée
2h 30min
Mus czekoladowy
3h 20min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25min
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40min
Flan karmelowy
3h
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Sos waniliowy
10min