Surówka z kalarepy i rzodkiewki

Surówka z kalarepy i rzodkiewki

4.5 305 avaliações
Preparação 5min
Total 10min
4 porcje

Ingredientes

  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g kalarepy (1 dość duża szt.), pokrojonej na kawałki
  • 200 g rzodkiewek przekrojonych na pół
  • 50 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej (patrz wariant)
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 405.3 mg
Proteína 2.7 g
Energia 253.4 kJ / 60.5 kcal
Gordura 2.6 g
Fibra 3.2 g
Gordura saturada 1.4 g
Hidratos de carbono 9.8 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...