Tarta jabłkowa

Tarta jabłkowa

4.3 409 avaliações
Preparação 30min
Total 1h
8 kawałków

Ingredientes

Ciasto na tartę
  • 75 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania
  • 1 szczypta soli
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 50 g wody
Nadzienie
  • 900 - 1000 g jabłek (np. Reneta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g cukru
  • 10 g masła

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 kawałek

Sódio 21.4 mg
Proteína 2.4 g
Energia 927.6 kJ / 221.7 kcal
Gordura 9 g
Fibra 3.4 g
Gordura saturada 5.5 g
Hidratos de carbono 34.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...