Dispositivos e acessórios
Sos koperkowy
Preparação 10min
Total 15min
4 porcje
Ingredientes
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
250 g mleka
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g mąki pszennej
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 szczypty cukru
-
140 g śmietany UHT, 18% tłuszczu140 g śmietany UHT, 12% tłuszczu
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
150.2 mg
Proteína
3.9 g
Energia
671 kJ /
160.4 kcal
Gordura
12 g
Fibra
0.3 g
Gordura saturada
7.4 g
Hidratos de carbono
9.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KULINARNE ABC
203 Receitas
Polónia
Polónia
PROSTE POMYSŁY
214 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Warzywa w sosie holenderskim
1h 10min
Sos pomidorowy Aurora
20min
Modro kapusta
45min
Kapusta czerwona na ciepło
35min
Sos pomidorowy
40min
Kapusta zasmażana
1h 35min
Kapusta gotowana
30min
Sos pieczarkowy
40min
Purée ziemniaczane
50min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50min