
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- 4 jajka
- 300 - 350 g szczawiu, konserwowego (1 słoik)
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 187.3 kcal / 783.7 kJ
- Proteína
- 9.6 g
- Gordura
- 10.9 g
- Hidratos de carbono
- 15.1 g
- Fibra
- 4.7 g
- Gordura saturada
- 5.1 g
- Sódio
- 184.1 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Krupnik
40min
Zupa botwinka
40min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Flaczki wołowe
2h 35min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa ogórkowa
30min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Zupa grochowa
1h
Kapuśniak
50min