
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 110 g masła pokrojonego na kawałki
- 130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki soli
- 40 g wody
-
100
g sera ementaler pokrojonego na kawałki
ou 100 g sera gouda pokrojonego na kawałki - 200 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 100 g kiełbasy np. podwawelskiej, pokrojonej na kawałki
- Nutrição
- por 1 sztukę
- Energia
- 163.6 kcal / 684.9 kJ
- Proteína
- 5.4 g
- Gordura
- 11.8 g
- Hidratos de carbono
- 9.7 g
- Fibra
- 0.8 g
- Gordura saturada
- 7.1 g
- Sódio
- 211.1 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Koszyczki z prosciutto
40min
Pieczone pierożki z szynką
2h 30min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1h 45min
Tarta z kurczakiem
1h 55min
Kule serowe
1h
Frittata Caprese
30min
Pizzowe muffiny
1h 50min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2h
Zielone naleśniki z szynką i serem
55min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min