Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)

Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)

3.4 118 avaliações
Preparação 40min
Total 4h 30min
10 sztuk

Ingredientes

  • 300 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania (ok. 2 l)
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • 500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 10 g cukru
  • 10 g soli
  • 40 g sody oczyszczonej
  • sól gruboziarnista do posypania (patrz wariant)

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 sztukę

Sódio 395.4 mg
Proteína 5.7 g
Energia 716 kJ / 171.1 kcal
Gordura 0.4 g
Fibra 1.2 g
Gordura saturada 0.1 g
Hidratos de carbono 38.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...