Dispositivos e acessórios
Chicken tikka masala with saffron rice
Preparação 40min
Total 4h 40min
6 portions
Ingredientes
Tikka paste
-
coriander seeds40 g
-
cumin seeds40 g
-
dried red chillies10 g
-
fresh coriander washed thoroughly and left to dry on paper towel50 g
-
garlic cloves100 g
-
fresh ginger peeled100 g
-
olive oil for covering
-
water100 g
-
lemon juice (approx. 2-3 lemons)100 g
-
ground turmeric1 ½ tsp
-
sea salt30 g
-
dried onion flakes50 g
-
tomato passata (purée)140 g
Chicken tikka and saffron rice
-
chicken thigh fillet cut into cubes (2 cm)1000 - 1200 g
-
natural yoghurt100 g
-
jasmine rice300 g
-
water900 g
-
saffron threads3 pinches
-
vegetable oil2 tsp
Masala sauce
-
brown onion (approx. 150 g), cut into halves1
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
fresh long green chilli deseeded if preferred1
-
butter or ghee50 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
tomato paste2 tbsp
-
sea salt¼ - ½ tsp
-
raw sugar1 tsp
-
garam masala2 tsp
-
natural yoghurt150 g
-
double cream150 g
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
277.9 mg
Proteína
26.4 g
Energia
2556.7 kJ /
608.7 kcal
Gordura
35.3 g
Fibra
1.1 g
Gordura saturada
10.2 g
Hidratos de carbono
46.3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Everyday cooking for Thermomix families
114 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1h 10min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Thai red chicken curry
30min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Thai red curry paste
15min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Rogan josh
1h 35min
Lamb dhansak
25h 45min
Pork vindaloo
2h 20min
Vindaloo pork
5h 10min
Creamy coconut chicken curry
30min