Dispositivos e acessórios
Chicken tikka masala with saffron rice
Preparação 40min
Total 4h 40min
6 portions
Ingredientes
Tikka paste
-
coriander seeds40 g
-
cumin seeds40 g
-
dried red chillies10 g
-
fresh coriander washed thoroughly and left to dry on paper towel50 g
-
garlic cloves100 g
-
fresh ginger peeled100 g
-
olive oil for covering
-
water100 g
-
lemon juice (approx. 2-3 lemons)100 g
-
ground turmeric1 ½ tsp
-
sea salt30 g
-
dried onion flakes50 g
-
tomato passata (purée)140 g
Chicken tikka and saffron rice
-
chicken thigh fillet cut into cubes (2 cm)1000 - 1200 g
-
natural yoghurt100 g
-
jasmine rice300 g
-
water900 g
-
saffron threads3 pinches
-
vegetable oil2 tsp
Masala sauce
-
brown onion (approx. 150 g), cut into halves1
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
fresh long green chilli deseeded if preferred1
-
butter or ghee50 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
tomato paste2 tbsp
-
sea salt¼ - ½ tsp
-
raw sugar1 tsp
-
garam masala2 tsp
-
natural yoghurt150 g
-
double cream150 g
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
277.9 mg
Proteína
26.4 g
Energia
2556.7 kJ /
608.7 kcal
Gordura
35.3 g
Fibra
1.1 g
Gordura saturada
10.2 g
Hidratos de carbono
46.3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Everyday cooking for Thermomix families
114 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Tandoori chicken
45 Min
Spiced lamb roast
29 Std. 50 Min
Chicken korma
45 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Tandoori chicken
1 Std. 35 Min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Balti coconut fish curry
50 Min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min