
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lamb shanks
- 20 g olive oil plus extra for frying
- 1 tsp salt plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper plus extra for seasoning
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 10 cm strips), no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 4 garlic cloves
- 2 eschalots (approx. 50 g)
- 130 g dry white wine
- 700 g tomato passata
- 400 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 6 lamb shanks
- 100 g plain flour
- 200 g carrot cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g zucchini cut into pieces (1-2 cm)
- 100 g pitted green Sicilian olives
- 220 g dried risoni pasta
Feta topping
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 4 sprigs fresh thyme leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 200 g feta cheese cut into cubes (2 cm)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 702 kcal / 2948.4 kJ
- Proteína
- 42.9 g
- Gordura
- 34.3 g
- Hidratos de carbono
- 51.7 g
- Fibra
- 8.8 g
- Gordura saturada
- 11.2 g
- Sódio
- 1593.6 mg
Receitas alternativas
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35min
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Lamb and feta meatballs
30min
Pork meatballs with couscous
50min
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Lamb Moussaka
1h 30min
Spiced lamb pie
40min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min
Beef ragu
1h 25min