Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 2 dried bay leaves
- 6 cardamom pods (green)
- 4 whole cloves
- 1 cinnamon quill, broken into halves
- 2 tbsp olive oil
- 40 g raw almonds (see Tips)
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- ¾ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp Kashmiri chilli powder
- 140 g pouring (whipping) cream
- 200 g water
- 2 tbsp tomato paste
- 1000 g chicken thigh fillets, cut into cubes (2-3 cm)
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- fried shallots, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1607.7 kJ / 382.7 kcal
- Proteína
- 34.4 g
- Hidratos de carbono
- 5.1 g
- Gordura
- 24.9 g
- Gordura saturada
- 9.4 g
- Fibra
- 3 g
- Sódio
- 593.8 mg
Receitas alternativas
Creamy coconut chicken curry
30min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Lamb korma
4 Std.
Chicken jalfrezi
1 Std. 50 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Chicken in yoghurt
30min
Garam masala powder
5 min
Chicken tikka masala
1h 10min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Bhuna gosht
1h 20min
Coconut lamb curry
2 Std.
Rogan josh
1hod. 35min