
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 40 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm), plus extra shaved to garnish
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh cut into pieces (2 cm)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ½ - 1 tsp fine salt
- 2 pinches freshly ground black pepper to taste
- 30 g shallots
- 100 g bacon rashers, cut into thin pieces
- 40 g butter
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio or Carnaroli)
- 60 g dry white wine
-
1
tbsp vegetable stock paste
ou 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - fine salt to taste
-
60
g frozen green peas
ou 60 g fresh green peas - 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 345 kcal / 1452 kJ
- Proteína
- 10.2 g
- Gordura
- 12.4 g
- Hidratos de carbono
- 47.2 g
- Fibra
- 2.4 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Zucchini slice
45min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Sausage and pea risotto
30min
Cheesy veggie oat bars
45min
Chicken and pear pie
Nenhuma avaliação
Pumpkin Risotto with Bacon
50min
Risotto bolognese
45min
Béchamel sauce
15min
Mashed potatoes
50min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Apricot chicken risotto
30min
Tuna mornay
45min