Dispositivos e acessórios
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
Preparação 10min
Total 25min
6 porcji
Ingredientes
-
2 ząbki czosnku
-
200 g sera brie pokrojonego na kawałki
-
100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
150 g śmietany, 30% tłuszczu
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
grissini do podania
-
gruszki pokrojone w słupki, do podania
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
411.4 mg
Proteína
11.4 g
Energia
1188.8 kJ /
284.1 kcal
Gordura
23.4 g
Fibra
0.3 g
Gordura saturada
14.7 g
Hidratos de carbono
4.7 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
FONDUE
10 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Sos holenderski
15min.
Sos berneński
15min.
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25min.
Krem z parmezanu
10min.
Chutney z mango
40min.
Tarator - Bułgarski chłodnik
1hod. 10min.
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1hod.
Kremowe aïoli na żółtkach
10min.
Chutney BBQ z whisky
1hod. 35min.
Sos serowy roquefort
20min.
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min.
Fondue serowe z bagietką
25min.