Versões compatíveis
Lamb meatballs in spicy tomato sauce (lamb kofta)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lamb meatballs
- oil for greasing
- 2 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh mint, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly cut
- 1 tsp Arabian spice mix
- 2 tsp ground sumac
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper, adjust to taste
- 500 g lamb mince
Steamed meatballs, spicy tomato rice and sauce
- 250 g basmati rice
- 2 tsp coriander seeds
- 3 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
- 2 fresh green chillies, cut into halves and deseeded
- 900 g ripe tomatoes, cut into quarters
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
ou 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp dried oregano
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 tsp freshly ground black pepper, adjust to taste
- 300 g water
- 1 heaped tbsp cornflour (starch)
- 5 sprigs fresh coriander, finely choppped
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2715 kJ / 649 kcal
- Proteína
- 34.5 g
- Hidratos de carbono
- 70.2 g
- Gordura
- 25.6 g
Receitas alternativas
Tikka Paste
1h
Frozen Yoghurt Bark
Nenhuma avaliação
Fragrant Chicken Curry (Metric)
1h
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10min
Arabian spice mix
5min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Chicken in yoghurt
30 min
Chicken and bacon casserole
1 godz. 10 min
Chicken tagine with honey and prunes
40 min
Fish curry
35 min
Chicken Stew with Cannellini Beans
35 min
Sesame Ginger Chicken with Zoodles
40 min