Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 100 g blanched almonds
- 100 g caster sugar
- 80 g plain flour, plus an extra 1 tablespoon
- 2 eggs
- 50 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 2 ripe pears, peeled, cored and cut into thin slices (5 mm - see Tip)
- brown sugar, for sprinkling
- thickened cream, to serve (optional)
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 1543.4 kJ / 367.5 kcal
- Proteína
- 6.5 g
- Hidratos de carbono
- 29.7 g
- Gordura
- 24.4 g
- Gordura saturada
- 11.3 g
- Fibra
- 3 g
- Sódio
- 68.2 mg
Receitas alternativas
Peach and plum upside-down cake
50 min
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Chocolate and red wine cake with pears
1 Std. 20 Min
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min
Apple, pear and bay leaf cake
1 Std. 15 Min
Mini French apple cakes
1 Std. 35 Min
Lime sour cream bundt cake
50 min
Pear and chocolate frangipane
2h
Apple and date cake
1h 30min
Mixed berry clafoutis
40 min
Orange and almond cake
2u. 20min