
Versões compatíveis
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 120 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- ½ lemon thin peelings of skin only
- 500 g fresh spinach leaves
- 40 g plain flour
- 200 g semolina plus extra for dusting
- 250 g ricotta cheese
- 1 large egg
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp fine sea salt or to taste, plus extra for cooking
- 2 pinches ground black pepper or to taste
- 2 pinches dried chilli flakes
- water for cooking
To Serve
- 1 Tbsp olive oil for frying
- 100 g salted butter diced, for frying
- 10 - 12 fresh sage leaves for frying
- fine sea salt to taste
- dried chilli flakes for serving (opcional)
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 88 kcal / 368 kJ
- Proteína
- 4.4 g
- Gordura
- 5.3 g
- Hidratos de carbono
- 5.1 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Leek Quiche
1h 20min
Mushroom-filled Buns
1h 20min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20min
Ricotta Gnudi with Sage Butter - Gnudi di ricotta con burro con salvia
20h 45min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Bolivian Rice Pilaf
45min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3h
Quinoa Salmon Patties
1h 20min
Wild Rice and Tuna Salad
50min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Sicilian Caponata
30min
Spicy Nuts and Popcorn Mix
35min