
Versões compatíveis
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sui mai wrappers
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 3 cm piece fresh ginger peeled and cut into pieces
- 6 pieces dried shiitake mushrooms cut into slices
- 300 g pork mince
- 200 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 6 sprigs fresh coriander stalks and roots only, roughly chopped
- 1 tsp salt
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp cornflour
- 2 tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp sesame oil
- 500 g water
- fish roe for garnishing (optional)
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 81.5 kcal / 342.5 kJ
- Proteína
- 6.9 g
- Gordura
- 2.5 g
- Hidratos de carbono
- 7.4 g
- Fibra
- 0.9 g
- Gordura saturada
- 0.8 g
- Sódio
- 187.6 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Wonton soup
1h
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Saffron arancini
25h 25min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20min
Thai-style fish cakes
30min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Pork and prawn dumplings
55min