Dispositivos e acessórios
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
Preparação 40min
Total 1h
20 pieces
Ingredientes
Sui mai wrappers
-
water50 g
-
plain flour180 g
-
egg1
Filling
-
piece fresh ginger peeled and cut into pieces3 cm
-
dried shiitake mushrooms cut into slices6 pieces
-
pork mince300 g
-
shrimp (small), peeled (see Tips)200 g
-
fresh coriander stalks and roots only, roughly chopped6 sprigs
-
salt1 tsp
-
white sugar1 tsp
-
cornflour1 tsp
-
ground white pepper2 tsp
-
sesame oil1 ½ tsp
-
water500 g
-
fish roe for garnishing (optional)
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 piece
Sódio
187.6 mg
Proteína
6.9 g
Energia
342.5 kJ /
81.5 kcal
Gordura
2.5 g
Fibra
0.9 g
Gordura saturada
0.8 g
Hidratos de carbono
7.4 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Yum Cha
9 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Creamy scallop soup with chorizo
30min
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Thai-style fish cakes
30min
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50min
Prawn wontons
2h
Asian dipping sauce
25min
Cha gio (spring rolls)
55min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min