Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą

Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą

4.6 134 avaliações
Preparação 5min
Total 20min
4 porcje

Ingredientes

  • 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego (ok. 4 cm), pokrojonego na 3 mm plastry
  • 500 g rabarbaru pokrojonego na 1,5 cm kawałki
  • 5 - 10 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • 1000 g wody
  • 120 - 200 g cukru (patrz wskazówka)
  • 1 pomarańcza pokrojona w plastry, do dekoracji

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Proteína 1.2 g
Energia 852 kJ / 203.5 kcal
Gordura 0.2 g
Fibra 5.2 g
Hidratos de carbono 53.5 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...