
Dispositivos e acessórios
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
Preparação 20min
Total 1h 45min
12 sztuk
Ingredientes
-
mąki pszennej tortowej200 g
-
wody ciepłej85 g
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy30 g
-
soli1 szczypta
-
sera ricotta podzielonego na kawałki500 g
-
cukru200 g
-
żółtek5
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
mąka pszenna tortowa do oprószenia blatu
Nutrição por 1 sztukę
Energia
250.8 kcal /
1050.2 kJ
Proteína
6.8 g
Gordura
11.6 g
Hidratos de carbono
30.7 g
Fibra
0.4 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100.000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

SMAKI WAKACJI I
10 Receitas
Polónia
Polónia