
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 250 g cashews (raw or roasted)
- boiling water for soaking
Cake
- olive oil spray for greasing
- 2 oranges (approx. 350 g), organic
- 100 g sesame seeds toasted
- 80 g Rapadura sugar (see Tips)
- 110 g macadamia oil
- 280 g banana (approx. 3 bananas), cut into pieces
- 100 g pitted Medjool dates
- 3 eggs
- 150 g self-raising flour
- 50 g plain flour
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp ground cardamom
- 2 tsp natural vanilla extract
Cashew cream icing
- 30 g lemon juice
- 80 g coconut cream
- 20 g tahini (optional - see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 - 3 tbsp honey to taste, plus extra for drizzling (see Tips)
- nigella seeds for sprinkling (optional)
- 1 banana cut into slices, for decorating
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 479.5 kcal / 2014.1 kJ
- Proteína
- 10.5 g
- Gordura
- 27.9 g
- Hidratos de carbono
- 45.3 g
- Fibra
- 6 g
Receitas alternativas
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Apple cake
1h
Lemon cake
2h
Steamed ginger pudding
3h 5min
Little lemon cheesecakes
6h 20min
Apple shortcake
1h 50min
Raw carrot cake
5h 30min
Two-layer chocolate cake
3h 20min
Peanut caramel slice
5h 35min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Apple sponge pudding
1h 20min
Dark chocolate frosting
10min