Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami

Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami

4.3 100 avaliações
Preparação 15min
Total 40min
4 porcje

Ingredientes

  • 200 g jasnych winogron bez pestek, przekrojonych na pół
  • 600 g piersi z kurczaka pokrojonych w paski (7 x 1 cm)
  • 100 g pora tylko białej części, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 50 g rodzynek
  • 50 g słodkiego wina
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżeczki masła
  • 400 g wody

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Proteína 35.4 g
Energia 1712 kJ / 409 kcal
Gordura 14.16 g
Fibra 2.58 g
Hidratos de carbono 18.24 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...