
Dispositivos e acessórios
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
Preparação 15min
Total 40min
4 porcje
Ingredientes
-
20 liści bazylii, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
800 g pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół
-
100 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
250 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum lub pełnoziarnistego
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
597.2 mg
Proteína
10.4 g
Energia
1410.1 kJ /
337 kcal
Gordura
8.4 g
Fibra
4.6 g
Gordura saturada
2.2 g
Hidratos de carbono
55.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Receitas
Polónia
Polónia

PROSTE POMYSŁY
214 Receitas
Polónia
Polónia