Dispositivos e acessórios
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
Preparação 15min
Total 40min
4 porcje
Ingredientes
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie)
-
30 g cebuli szalotki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1200 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Proteína
27 g
Energia
2528 kJ /
604 kcal
Gordura
27 g
Fibra
4.6 g
Hidratos de carbono
63 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KULINARNE ABC
203 Receitas
Polónia
Polónia
PROSTE POMYSŁY
214 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Spaghetti carbonara
25min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Makaron a'la carbonara
30min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30min
Spaghetti alla carbonara
30min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35min