Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką

Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką

3.6 38 avaliações
Preparação 20min
Total 45min
6 porcji

Ingredientes

  • 200 - 250 g kostek boczku parzonego, wędzonego
  • 560 g wody
  • 1000 g ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
  • 200 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g białego octu winnego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 100 g roszponki
    100 g rukwi wodnej
  • 20 - 30 g oliwy z oliwek

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Proteína 11 g
Energia 1677 kJ / 400 kcal
Gordura 22 g
Fibra 7 g
Hidratos de carbono 39 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...