Cykoria zapiekana w cieście francuskim

Cykoria zapiekana w cieście francuskim

3.6 20 avaliações
Preparação 15min
Total 1h 5min
6 porcji

Ingredientes

  • 10 g oleju rzepakowego
  • 10 g masła
  • 500 g cykorii pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 20 g octu balsamicznego
    20 białego octu balsamicznego
  • 10 g wody
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g sera gorgonzola pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1 jajko roztrzepane

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcję

Sódio 591.5 mg
Proteína 12.5 g
Energia 2815 kJ / 678 kcal
Gordura 51 g
Fibra 2.8 g
Gordura saturada 32.5 g
Hidratos de carbono 40.5 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...