
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g onion cut into halves
- 2 - 3 garlic cloves to taste
- 40 g tomato paste
- 30 g unsalted butter cut into pieces
- 200 g dried red lentils
- 2 tbsp dried mint
- 30 g rice
- 20 g bulghur
- 1 ½ - 1 ¾ tsp sea salt to taste
- ¼ tsp ground black pepper to taste
- ¼ tsp dried chilli flakes to taste
- 1470 g water room temperature
- 1 lemon cut into wedges, to serve
- Nutrição
- por 4 portions
- Energia
- 1186.4 kcal / 4964 kJ
- Proteína
- 57.4 g
- Gordura
- 27.7 g
- Hidratos de carbono
- 187.8 g
- Fibra
- 29.4 g
- Gordura saturada
- 16 g
- Sódio
- 2991.7 mg
Receitas alternativas
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45min
Tuscan bean soup
40min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Koshari stew
45min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min
Russian beetroot salad
1h 10min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Red lentil soup with cumin
55min
Moroccan Harira Soup with Chicken
40min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h