
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 200 g unsalted butter at room temperature, plus extra to grease
- 150 g white sugar
- 1 lemon zest only, no white pith
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 pinch sea salt
- 400 g plain flour
- 3 tsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste cut into pieces (see Tips)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white lightly beaten, to brush
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 684.4 kcal / 2863.4 kJ
- Proteína
- 6.8 g
- Gordura
- 21.8 g
- Hidratos de carbono
- 115.6 g
- Fibra
- 1.6 g
- Gordura saturada
- 13.3 g
- Sódio
- 169.4 mg
Receitas alternativas
Edna's lemon curd teacake
40min
Delicious lemon pudding
55min
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1h 55min
Orange and almond cake
2h 20min
Lemon curd (TM6)
15min
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Hazelnut quince friands
2h 25min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Double ginger and pear cake
1h 35min
Mango cheesecake
6h 35min
Baked honey cheesecake
4h 20min