
Dispositivos e acessórios
Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
Preparação 5min
Total 25min
16 porcji
Ingredientes
-
3 jajka
-
2 żółtka
-
40 - 50 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
-
250 g mleka
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
250 g złotego rumu
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Nutrição por 1 porcję
Energia
105.2 kcal /
440 kJ
Proteína
2 g
Gordura
5.2 g
Hidratos de carbono
3.7 g
Fibra
0 g
Gordura saturada
2.9 g
Sódio
31.9 mg
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

BOŻE NARODZENIE Z URZĄDZENIEM THERMOMIX® III
12 Receitas
Polónia
Polónia