Boczek z kimchi

Boczek z kimchi

4.4 85 avaliações
Preparação 10min
Total 35min
4 porcje

Ingredientes

  • 100 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 500 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 3 mm plastry
  • 30 g wina ryżowego
    30 g białego wina, półwytrawnego
  • 400 g kimchi odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
  • 20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
  • ziarna sezamu prażone, do dekoracji

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 504.6 mg
Proteína 14.1 g
Energia 3052.7 kJ / 729.6 kcal
Gordura 69.2 g
Fibra 3.8 g
Gordura saturada 24.4 g
Hidratos de carbono 9.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...