Boczek z kimchi

Boczek z kimchi

4.3 82 avaliações
Preparação 10min
Total 35min
4 porcje

Ingredientes

  • cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    100 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 3 mm plastry
    500 g
  • wina ryżowego
    30 g
    30 g białego wina, półwytrawnego
  • kimchi odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
    400 g
  • koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
    20 g
  • ziarna sezamu prażone, do dekoracji

Nutrição por 1 porcję

Energia 729.6 kcal / 3052.7 kJ
Proteína 14.1 g
Gordura 69.2 g
Hidratos de carbono 9.7 g
Fibra 3.8 g
Gordura saturada 24.4 g
Sódio 504.6 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...