Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lemon Curd
- 85 g caster sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 2 large eggs
- 50 g unsalted butter, diced
- 40 g freshly squeezed lemon juice
Puff Pastry Tarts
- 1 large egg
- 1 Tbsp whole milk
- plain flour, for dusting
-
1000
g puff pastry, ready-made, two rectangular blocks
ou quick puff pastry, homemade (see tip) - 1 - 1 ½ Tbsp caster sugar
Finalisation
- 600 g nectarines, ripe but firm, unpeeled, stone removed, halved vertically and bottom trimmed (see tip)
- 250 g mascarpone, chilled
- 80 g double cream, chilled
- 1 ½ Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, roughly chopped, for serving
- 2 Tbsp mint leaves, for serving
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1402 kJ / 335 kcal
- Proteína
- 6 g
- Hidratos de carbono
- 31 g
- Gordura
- 21 g
- Gordura saturada
- 11 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sódio
- 232 mg
Receitas alternativas
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 Min
Focaccia
3h
Upside-down Gingerbread with Pears
1 Std.
Baked Vanilla Cheesecake
13hod. 25min
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies) Metric
30min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3 Std. 10 Min
Christmas Spice Mix
5min
Sous-vide Strawberries with White Chocolate Cheese Mousse
2 Std.
Peppermintini
20 Min
Strawberry and Ginger Spritz
15 min
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM6)
7 Std.
Rye Bread Rolls- Bürli
12 Std.