Chleb bezglutenowy

4.5 6 avaliações
Preparação 5min
Total 3h 20min
20 kromek

Ingredientes

  • 200 g ryżu długoziarnistego
    200 g ryżu basmati
  • 100 g nasion soi, suchych
  • 400 g wody plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 10 g świeżych drożdży
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 15 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    15 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 kromkę

Sódio 118.3 mg
Proteína 1.6 g
Energia 232.4 kJ / 55.5 kcal
Gordura 0.5 g
Fibra 1.3 g
Gordura saturada 0 g
Hidratos de carbono 11.2 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...